Loading..

Софтуер за таксиметрова фирма или транспортна фирма


Софтуер за таксиметрова фирма или транспортна фирма

Този уеб сайт представлява демо версия на изработен от нас софтуер за таксиметрови фирми който позволява процеса по комуникация между шофьори и диспечер да бъде напълно автоматизиран.

Това не е ли обикновен уеб сайт?

Когато се захванахме с изработката на софтуера едно от условията беше да той да работи на всички видове устройства и операционни системи без да е необходима инсталация от страна на клиент или шофьор както е при най-разпостранените таксиметрови софтуери. При така зададените изисквания единственият възможен вариянт бяха уеб базираните технологии. В известен смисъл ДА, това е уеб сайт, но не бихме се съгласили с определението Обикновен и затова по-долу ще го наричаме софтуер

Какви са предимствата на вашият софтуер?

- Работи на всички видове устройства и операционни системи без да е необходима инсталация. Разбира се има едно условие - да имате достъп до интернет.

- Няма нужда от специализиран хардуер, обикновен смарт телефон или таблет е достатъчен

- Осъществава комуникация и обмен на поръчките в реално време

- Цената на която бихте ползвали този софтуер е в пъти по-ниска от вариянта да поръчате мобилен апликейшън както за ANDROID, така и за IOS както и в последствие да поддържате 2 различни апликейшъна

Как работи софтуера за такси фирма ?

Създали сме две отделни функционалности като едната е предназначена за клиенти които да си правят онлайн поръчки и административна част която обслужва и обработва поръчките. Двете функционалности могат да функционират независимо и ако решите можете да закупите само административната функционалност ако не желаете онлайн поръчки.

Функционалност за клиенти

Изглеждаща като най-обикновен уеб сайт за поръчка на такси и нашата платформа позволява на клиента да въведе данни за пътуването. След като цялата необходима информация е въведена на клиента му се предлага възможност да се регистрира или да влезе в профилът си ако вече е регистриран потребител. В случай на нова регистрация потребителят минава през процес на валидация на телефонният номер който е посочил при регистрацията. Платформата му изпраща SMS със специален код който клиента трябва да въведе за да бъде успешно регистриран. Този процес гарантира на собственика на фирмата, че онлайн поръчките ще се получават от проверени клиенти и шансовете за фалшиви поръчки намаляват.

Ако си направите тест ще забележите, че сайта изглежда по абсолютно различен начин когато го посетите през телефон или таблет/ компютър. Мобилната версия на софтуера предлага много повече екстри и визия отколкото версията предназначена за широко-екранни устройства.

Разликата обаче не е само във визията, но и във начина по който може да функционира софтуера при с телефон. Така например освен стандартното въвеждане на адрес в текстово поле потребителят може да посочи двата адреса като клика на картата директно. Също така му се предлага възможността да бъде детектнат къде точно се намира в момента за да му се спести въвеждането на единият адрес.

Направените поръчки се съхраняват в меню което позволява последващи справки.

 

Административна част / диспечерската функционалност

Административната част / диспечерската функционалност на платформата включва два режима на работа - автоматизиран и ръчен. При автоматизираният режим софтуера изпраща поръчката до най -близките до адреса шофьори като съобразява броя на пътниците така че коли които не могат да превозват 5 пътника например да не получат заявката независимо от близостта си до адреса. Оператора може да наблюдава процеса по разпределение на поръчките като софтуера първо информира кои са най-близките шофьори като дори показва всеки на какво разстояние е от адреса, след това показва на кои трима шофьори е изпратена поръчката, кой от тримата е видял поръчката и накрая ако някой от тях приеме поръчката софтуера автоматично скрива поръчката от екраните на другите шофьори  и дава възможност на шофьора да бъде отведен до адреса.

Главен екран администрация

Добавяне на Зони

Имате възможност да разделите на зони градът в който фирмата ви оперира и така поръчките ще отиват до най-близкият шофьор в зоната от която идва поръчката.

 

 

Добавяне на зони

Модул за статистически анализ

Модул статистически анализ

 

 

 

Ръчният режим позволява на диспечера да добавя нови поръчки които са приети по телефона като той има възможност да избере дали поръчката да бъде разпределена от софтуера или да бъде изпратена на точно определен шофьор. След като въведе адресите диспечера ще получи информация за пробег, времетраене и стойност на поръчката така както и клиента ще получи същата информация.

Форма за поръчка на такси

Диспечерът също има възможност да прави различни справки за поръчки, да разглежда подробни данни за поръчката и много други екстри.

Подробна информация за поръчка

 

Също така ако шофьор подаде сигнал за помощ SOS екрана на диспечерър започва да мига в червено така, че не може да остане незабелязан. Екрана ще остане така докато администратора не приеме сигнала.

SOS бутон

Функционалност за шофьорите

След като се логнат в профилът си софтуера приема, че шофьра е на смяна и може да получава поръчки ако отговаря на условията на конкретна поръчка.

Така например ако отговаря на условията и получи поръчка тя ще се появи на екрана на телефона или таблета му без да е необходимо той да опреснява екрана си.

Нова поръчка за такси

Шофьорът има възможност да приеме поръчката или да разгледа маршрута на поръчката без да я е приел. В случай, че реши да приеме поръчката софтуера ще го попита изрично дали е сигурен и след като потвърди тя ще бъде скрита от екраните на другите шофьори.

Поръчка

Веднага след потвърждението ще му се появи бутон който ще му предложи да го отведе до началната точка / адрес от проръчката от неговото текущо местоположение. Така дори и адреса да е непознат за шофьора той няма нужда да прави нищо друго освен да следва инструкциите на навигацията. След като стигне до началният адрес и клиента се качи в колата шофора може да натисне друг бутон който ще му отвори навигация с данните на маршрута. Накрая шофьорът трябва да натисне специален бутон с който да потвърди че поръката е приключена. Тъй като времето на изпълнение на поръчката се записва и може да бъде използвано за статистически нужди и справки бутона за приключване на поръчката е задължителен.

Бутона SOS за спешна помощ е разположен на удобно място и с натискането му изпраща сигнал до администратора / диспечера с местоположението от което е подаден сигнала.

Шофьорът също така разполага и с функционалност за размяна на съобщения с диспечера..

Колко струва софтуера?

Няма конкретна цена и всичко е по договаряне, но ви уверяваме, че ще ви струва в пъти по-малко от това да поръчате приложение за телефон. Затова ако желаете да закупите софтуера моля позвънете ни на тел: 0889778788 за да обсъдим конкретните ви нужди и обем на работа.

Софтуера може да бъде ползван още от транспортни фирми, фирми за коли под наем, фирми за трансфер на пътници, хотели които подсигуряват трансфери за своите клиенти, За връзка между диспечер и шофьор при доставка на храни от ресторанти и магазини и изобщо за всеки бранш при който имате нужда да проследявате в реално време ваш служител, да обменяте информация с него и т.н.